Nic tak nie orzeźwia jak mięta, dodana do wody, w herbacie po marokańsku, czy też w potrawie.
Dorzućmy do niej trochę kaszy, warzyw i mamy idealną sałatkę na lato! Pokochaliśmy ją od pierwszego zasmakowania, a mowa oczywiście o kuskus tabbouleh.
Lubimy kuchnię dla leniuszków, dlatego czas wykonania to tylko 15 minut 🙂
Składniki:
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- 1 szklanka kuskusu
- 3 ogórki gruntowe
- 2 pomidory
- pół cebuli
- 1 łyżka soku z cytryny
- pół ząbka czosnku
- sól
[columns] [span4]
[/span4][span4]
[/span4][span4]
[/span4][/columns]
- Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przestudzić.
- Ogórek, pomidor i cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Natkę pietruszki, liście mięty oraz kolendrę posiekać.
- Warzywa i zioła dodać do kuskusu i wymieszać.
- Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.