Kuskus Tabbouleh

Nic tak nie orzeźwia jak mięta, dodana do wody, w herbacie po marokańsku, czy też w potrawie.

Dorzućmy do niej trochę kaszy, warzyw i mamy idealną sałatkę na lato! Pokochaliśmy ją od pierwszego zasmakowania, a mowa oczywiście o kuskus tabbouleh.




Lubimy kuchnię dla leniuszków, dlatego czas wykonania to tylko 15 minut 🙂

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 szklanka kuskusu
  • 3 ogórki gruntowe
  • 2 pomidory
  • pół cebuli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pół ząbka czosnku
  • sól

web_jan_0897

web_jan_0898

web_jan_0904

 

  1. Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przestudzić.
  2. Ogórek, pomidor i cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3. Natkę pietruszki, liście mięty oraz kolendrę posiekać.
  4. Warzywa i zioła dodać do kuskusu i wymieszać.
  5. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

 

 

web_jan_3588

Zostaw Komentarz